Κυριακή 29 Μαρτίου 2015


FIFTY SHADES OF GREY Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

ΗΠΑ 2015 (Έγχρ.) 124'
Σκηνοθεσία: Σαμ-Τέιλορ Τζόνσον
Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τζέιμι Ντόρναν


Ο Κυρίαρχος και η Υποτακτική


Εκείνη, παρθένα, μαγεύεται από τη φωνή του, «ζεστή και τραχιά, σαν λιωμένη μαύρη σοκολάτα πάνω σε καραμέλα»! Εκείνος, πλούσιος και μονογαμικός, θα τη βοηθήσει να γνωρίσει τη σεξουαλικότητα βάζοντας τους κανόνες και θα την τιμωρεί όταν τους παραβαίνει, με ξύλισμα και μαστιγώσεις. Γκρι ή ροζ με λίγο σεξ; (αθηνόραμα)

Όλοι γνώριζαν ότι θα σκίσει στα ταμεία... Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» θα έσπαγαν όποιο ρεκόρ έβρισκαν μπροστά τους. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία έκανε 158 εκ. δολάρια εισπράξεις σε πενήντα πέντε χώρες (εκτός Αμερικής ), αποτελώντας την πιο εμπορική, ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν μάλιστα, προσθέσει κανείς σε αυτές τα 82 εκ. δολάρια που έκανε το φιλμ στις Η.Π.Α., το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» φτάνει στο αστρονομικό παγκόσμιο άθροισμα των 240 εκ. δολαρίων!

Στην Ελλάδα, τώρα, την ταινία είδαν 140.443 θεατές μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, με το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» να κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας.(Πρώτο Θέμα)

Οι υπεύθυνοι marketing της ταινίας μπορούν να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένοι καθώς όλος ο πλανήτης μιλάει γι αυτήν είτε θετικά είτε αρνητικά. Όχι πως έχει σημασία αν είναι καλή ή κακή η κριτική. Ο άλλος, έστω και από περιέργεια θα πάει να την δει. Την επιτυχία της όμως την έχει δεδομένη έτσι και αλλιώς αφού τα βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα πριν καν το μάθουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Το κοινό αυτού του είδους βιβλίων είναι τεράστιο και δεν είναι δύσκολο να το μάθει κανείς. Αρκεί μια επίσκεψη σε sites τύπου Goodreads για να δει τι βιβλία υπάρχουν εκεί έξω και πόσος κόσμος τα διαβάζει. Και μαγκιά του.
(Neolaia.gr)

Αν σας αρέσει αυτό το είδος, να την δείτε την ταινία. Αν όχι, δώστε τα 7 ευρώ σας να δείτε κάτι άλλο ή να φάτε τίποτα. Και στην τελική, δεν είναι και ντροπή να θέλετε να πάρετε ιδέες για όταν κλείνει η πόρτα σας!

Το δια ταύτα γνωστό: πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι. (Δ.Δανίκας)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου