Κυριακή 29 Μαρτίου 2015


Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ




του Ρόμπερτ Σουέντκε
με τους Σέιλιν Γούντλι, Θίο Τζέιμς, Κέιτ Ουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Ουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόε Κράβιτζ, Τζέι Κόρτνι
 

 

Μία από τις πιο δημοφιλείς, best seller λογοτεχνικές σειρές των τελευταίων ετών συνεχίζει το ταξίδι της στη μεγάλη οθόνη. Η «Ανταρσία» βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας της Βερόνικα Ροθ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Με δεκάδες εκατομμύρια πωλήσεων, η «Τριλογία της Απόκλισης» έχει εγκατασταθεί για τα καλά στην λίστα με τα πιο αγαπημένα βιβλία της τελευταίας δεκαετίας και έχει χτίσει μια ολοένα διογκούμενη (μετά και την κυκλοφορία του «Divergent») βάση φανατικών οπαδών. Η «Ανταρσία» βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο της υπέρ-επιτυχημένης τριλογίας της Βερόνικα Ροθ, η οποία επέκτεινε σημαντικά τον κόσμο της Τρις από την πρώτη ταινία. «Είναι κάπως σαν να μεγαλώνεις», εξηγεί. «Όταν είσαι παιδί, ο κόσμος είναι μικρός και μόνο όταν μεγαλώσουμε, συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλος είναι. Στην “Ανταρσία” ο κόσμος μεγαλώνει και η Τρις το βιώνει αυτό κυριολεκτικά, πηγαίνοντας από φατρία σε φατρία.»


Η ταινία:
Έχοντας μετατραπεί σε φυγάδες, η Τρις και ο Τέσσερα προσπαθούν να μείνουν κρυμμένοι, οργανώνοντας τον τρόπο αντίδρασής τους στην εξουσία της Τζανίν. Έχοντας όμως πάρει στα χέρια της ένα κουτί με σημαντικότατες, απόκρυφες πληροφορίες, εκείνη εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για να τους συλλάβει και μέσω αυτών να αποκωδικοποιήσει το μήνυμά του.

Συνεχίζοντας την επιλογή της πρώτης ταινίας να συνδυάσει μερικούς από τους μεγαλύτερους νεαρούς σταρ του Χόλιγουντ (Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τεό Τζέιμς, Μάιλς Τέλερ, Άνσελ Έλγκορτ) με βετεράνους της μεγάλης οθόνης (Κέιτ Ουίνσλετ, Άσλεϊ Τζαντ, Τόνι Γκόλντγουιν), η «Ανταρσία» προσθέτει ακόμη δύο εντυπωσιακά ονόματα στο καστ της: την Ναόμι Ουότς, στο ρόλο της μυστηριώδους μητέρας του Φορ, και την Οκτάβια Σπένσερ, στο ρόλο της επικεφαλής των Ειρηνικών.
Παρακολουθώντας το «Ανταρσία» αναρωτιέσαι -στο μεγαλύτερο μέρος της- γιατί; Γιατί επενδύουμε (ή δεν επενδύουμε, για να το θέσω με μεγαλύτερη ακρίβεια) τον χρόνο μας σε αυτούς τους χαρακτήρες; Πού οδηγεί όλο αυτό;
Ευτυχώς,όμως, το τέλος της «Ανταρσίας» σε εξιτάρει,με ανατροπές και αποκαλύψεις που αναπτύσσουν ταχύτητα και βάθος,κρατούν το ενδιαφέρον του θεατή.Αναμένουμε τη μεταφορά του τρίτου και τελευταίου βιβλίου,που ακούστηκε ότι θα γυριστεί σε δύο ταινίες.
 
Χαριτίνη Μαλισσόβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου