Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στέγη εικαστικών αναζητήσεων στο Βόλο"

"Στέγη εικαστικών αναζητήσεων στο Βόλο"


Εγκαινιάστηκε η γκαλερί  «δ».(deltaartgallery.gr)


 

 Tα εγκαίνια  της γκαλερί «δ»,του νέου εικαστικού στολιδιού της πόλης μας Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Στις 7 το απόγευμα πλήθος Βολιωτών είχαν κατακλύσει το χώρο της έκθεσης καθώς και τον εξωτερικό χώρο ,στο στενό της οδού Χατζηαργύρη 4.

Ο μοναδικός ιδιωτικός χώρος τέχνης της πόλης μας ήρθε να καλύψει ένα κενό χρόνων,αφού οι Βολιώτες καλλιτέχνες αναγκάζονταν να εκθέττουν τα έργα τους αποκλειστικά εκτός Βόλου.

Ο  συμπολίτης μας Θανάσης Δουλκέρογλου,γνωστός και για τις εικαστικές ανησυχίες του,με τη συμβολή της εικαστικού Μαργαρίτας Δουλκέρογλου και του αρχιτέκτονα Δημήτρη Θέμελη,δημιούργησε  ένα «WhiteBox»,έναν κομψό σχεδιαστικά χώρο,στη θέση μιας παλιάς αποθήκης.

Η πρώτη έκθεση της νέας αίθουσας Τέχνης άνοιξε για το κοινό με τέσσερις καλλιτέχνες να φιλοξενούνται στο τέταρτο γράμμα της αλφαβήτου στο δ-deltagallery,με αυτόνομες καλλιτεχνικές παρουσίες ,που συνευρίσκονται ιδανικά  σε μια ομαδική έκθεση .

Τέσσερις καλλιτέχνες της πόλης μας,ακαδημαϊκής παιδείας,γνωστοί εντός και εκτός Ελλάδος παρουσιάζουν τα έργα τους στην πρώτη έκθεση.Πρόκειται για τους Κώστα Κομνηνό,Σταμάτη Λάσκο,Ιωακείμ ΜΙναρετζόπουλο και Νίκο Ποδιά.

Οι δημιουργοί θα αλλάζουν « σε κάθε αλλαγή  φεγγαριού»,όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε στα εγκαίνια από την Ιστορικό Τέχνης,κ. Χρύσα Δραντάκη,η οποία έχει και την  επιμέλεια της έκθεσης. «Πρόκειται για μα σύνθεση διαφορετικών καλλιτεχνικών οντοτήτων που λειτουργούν όχι μέσα από μια θεματική ή  εκφραστική ομοιότητα ,αλλά ως διαφορετικότητες,που παραθετικά συνδιαλέγονται στον ιδιαίτερο χώρο,που λειτουργεί ως ετεροτροπία».

Η συγκεκριμένη,πρώτη, έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.Θα ακολουθήσει η έκθεση του Παύλου Σάμιου(έργα του οποίου την περσινή χρονιά εκτέθεικαν σε  μεγάλη,αναδρομική του έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη),του Γιώργου Ρόρη ,του Γιάννη Μιχαηλίδη και του Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτ.-Τετ.Σαβ.:11.00-15.00& Tρι-Πεμ-Παρ.:11.00-14.00&18.00-21.00.

Τηλ.:24210-370917& 6978186878

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου